Costa del Sol - Zuid-Spanje
Home » Op vakantie

Op vakantie

De Costa del Sol is één van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Spanje. De Costa del Sol heeft een prachtige natuur en een mooi heuvelachtig landschap. De Costa del Sol omvat de gehele kust van Malaga en de Middellandse Zeekust van de provincie Cadiz. Van Nerja tot Sotogrande vindt men aan dit deel van de Middellandse Zeekust afwisselend fraaie stranden en de woeste pracht van de bergen die deze hele kuststrook beschermen waardoor hier een werkelijk uitzonderlijk klimaat heerst. Dankzij de 325 dagen zon per jaar en een gemiddelde zeewatertemperatuur van achttien graden kan de bezoeker het hele jaar door genieten van het zon- en strandtoerisme. Van de drukke toeristencentra tot aan de kleine rotsstranden vindt u overal langs de kust kristalhelder water en prachtige met de blauwe vlag van de Europese Unie onderscheiden stranden, moderne faciliteiten en diensten, interessante culturele evenementen en uitstekende uitgaansmogelijkheden: een kwalitatief hoog en gevarieerd aanbod in allerlei prijsklassen. De berggebieden Sierra Bermeja, Serrania de Ronda, Sierra de las Nieves, Sierra Blanca, Sierra de Alpujarra, Sierra de Mijas, Montes de Malaga, Sierra de Tejeda en Sierra de Almijara vormen een ware beschermwal voor deze kuststrook. Hier is het plattelandstoerisme volop in opkomst en kunt u heerlijk wandelen of gewoon rustig deelnemen aan het eenvoudige en nog kalme leven in de Andalusische dorpen, genietend van de volksbouwkunst. De Costa del Sol grenst in het oosten aan de Costa Tropical of kust van Granada en in het westen aan de Costa de la Luz van Cadiz, waar de Middellandse Zee overgaat in de Atlantische Oceaan. Liefhebbers van het binnenland kunnen via de toeristische routes van La Axarquia, van de Witte Dorpen, de Route van het Islamitische Malaga, de Route van de Rozijnen, de Route van de Zon en van de Wijn, en bezoeken aan indrukwekkende gebieden zoals bijvoorbeeld de Serrania de Ronda en andere karakteristieke plaatsen zoals Antequera of Mijas kennismaken met een waar paradijs aan de Costa del Sol bestaande uit prachtige natuurgebieden met een eeuwenoude geheel eigen cultuur. Ook andere beschavingen aan de Middellandse Zee zoals de Feniciërs, de Grieken en de Carthagers hebben deze streek al vroeg ontdekt.

Het is dan ook duidelijk dat deze streek van Spanje heel veel mogelijkheden biedt voor de hedendaagse vakantieganger. Zowel op het gebied van cultuur, strand, uitgaan en golf biedt deze streek meer dan voldoende mogelijkheden voor de consument. Dus plan je vakantie in en geniet van een onvergetelijke tijd.
Ook op het gebied van overnachten is er meer dan voldoende te kiezen. Je kunt overnachten in divese hotels, vakantiehuizen en appartementen, oude finca's, campings, kloosters en bed and breakfasts.
Een leuke suggestie in deze regio is Casa Los Eucaliptos, een fraaie accommodatie waar het een genot is om je vakantie door te brengen!
Ook zijn er ook diverse budget overnachtingen tot aan exclusieve slaapplaatsen. Er is echt voor elk wat wils.


Informatie links:
Vakantiewoning.org